Tel.: 06 (24) 463-263 E-mail: iroda@utanvilagito.hu 
UTÁNVILÁGÍTÓ TÁBLÁK

VÉSZHELYZETI JELEK
Menekülési útirányjelek

A menekülési útvonalakat minden esetben világító (utánvilágító vagy elektromos biztonsági jelekkel kell megjelölni, melyeknek legalább a vonatkozó szabványban meghatározott ideig alkalmasnak kell lenniük a céljuknak megfelelő fény kibocsátására.

Menekülési útvonaljelzések telepítési magassága

Magasan telepített biztonsági jelek: Ebben az esetben a jeleket 2,0-2,5 méteres magasságban rögzítjük. A magasan telepített biztonsági jeleknek közepes (10 méter) és nagy (30 méter) távolságból felismerhetőnek kell lennie. Az ilyen magasságban rögzített menekülési útvonaljelző biztonsági jeleket a kijárati ajtók fölé, valamint a menekülési út minden irányváltoztatási pontjában kell elhelyezni.

Alacsonyan telepített biztonsági jelek: Ebben az esetben a biztonsági jeleket a padlószintre vagy a padlószinttől kis magasságban telepítjük. Az alacsonya telepített biztonsági jeleknek legalább 30 méter hosszúságban kell az útirányt jutatniuk és a biztonsági jeleknek 5 méter távolságból felismerhetőnek kell lenniük. Alacsonyan telepített (LLL) biztonsági jeleket a közlekedési utakon a magasan telepített jelzések kiegészítéseként, vagy olyan helyiségekben kell alkalmazni, ahol a tárolt anyagok, eszközök, valamint az ott található berendezési tárgyak miatt egy esetleges tűzben nagyon erős füstfejlődéssel kell számolni.

Középmagasan telepített biztonsági jelek: Ebben az esetben a jeleket a magasan és az alacsonyan telepített jelek közé telepítjük. Az ezen a módon telepített jelek telepítési magassága maximum 2,0 méter, általában szemmagasságban, vagy ahogy azt a veszélyforrás igényli. Középmagasan telepített biztonsági jeleket elsősorban a közlekedési utakon és az olyan helyiségekben kell kiépíteni, ahol egy esetleges tűzben nem, vagy csekély mértékben kell füstfejlődéssel számolni az ott tárolt, beépített vagy elhelyezett anyagok, berendezési tárgyak alapján.

Kijárati ajtók megjelölésénél a biztonsági jelet az ajtók fölé 2-2,5 m magasságban kell felszerelni. A menekülési útirányt jelölő biztonsági jelet tilos az ajtóra szerelni, mivel az ajtó nyitott állapotában a jel nem látható, így a meneküléshez szükséges információ eltűnik.

A közlekedési folyosókon elhelyezendő biztonsági jelek ajánlott szerelési magassága 1,7-2,0 méter.

A biztonsági jelek ajánlott méretei és a hozzájuk tartozó felismerési távolságok

A biztonsági jelzések megválasztásánál minden esetben a tényleges felismerési távolságból kell az alkalmazandó jel méretét megválasztani. Amennyiben a felismerési távolság 25 méternél nagyobb, úgy a megfelelő piktogramot tartalmazó előjelző és iránymutató biztonsági jelet kell alkalmazni a felismerési távolságon belül.

.

Ízelítő kínálatunkból:

Méretek (mm): 200x100, 300x150, 400x200, 600x300


UV 001

UV 002

UV 003

UV 004

UV 005

UV 006

UV 007

UV 008

 

Méretek (mm): 300x100


UV 009

UV 010
eXTReMe Tracker
UTÁNVILÁGÍTÓ TÁBLÁK - utanvilagito.hu - Minden jog fentartva.
Tel.: 06 (24) 463-263 - E-mail: iroda@utanvilagito.hu